Hastighedstest – Test din internethastighed her

Undrer du dig over, om din internethastighed lever op til det lovede? Det kan du få svar på lige her. Denne hastighedstest kan vise dig din internethastighed. Testen måler på download hastighed, upload hastighed og forsinkelse (ping).

Opnå en nøjagtig hastighedstest

For at opnå den mest nøjagtige måling af din internethastighed, bør du minimere støjen. Det kan du gøre, ved at følge vores råd nedenfor.

Genstart modem og router

En router og modem arbejder sammen, for at give dig internetforbindelse. Både modem og router, er i sig selv små computere. Små computere med få, men meget store opgaver. Det er dem der sørger for, at navigere og sortere trafik fra alle enheder der er forbundet. Ved at genstarte modem og router, starte de på en “frisk” og kan yde maksimalt. Det er selvfølgelig det optimale, hvis man ønsker en nøjagtig hastighedstest af internethastigheden.

Genstart computer/enhed du tester fra

Lidt ligesom med modem og routeren, bør du genstarte den enhed du vil teste fra. Det er relativt hurtigt og kan have stor indflydelse på resultatet. Computeren/enheden kan have åbnet programmer, der enten downloader eller uploader, hvilket vil have direkte effekt på resultaten.

Brug ikke internettet imens testen står på

Den her siger lidt sig selv. Hvis du bruger internettet, imens du foretager dig en hastighedstest, vil resultatet være lavere. Udover at du selvfølgelig ikke skal browse rundt, bør du også sikre dig, at din computer ikke foretager opdateringer eller kører programmer der kræver internet. Især på smartphones har man mange applikationer i baggrunden, som tager internethastighed, derfor skal disse lukkes, hvis man tester fra en smartphone.

Ryd browsercache

Hastighedstests fungere ofte, ved at de lader dig downloade og uploade en eller flere filer. Derefter udregnes tiden baseret på, hvor lang tid filerne tager at uploade/downloade. Du kan have cached indhold i din browser, der gør denne process længere og derfor påvirker dine resultater.

Se denne side (engelsk), hvis du skal have en guide til dette – der er guides til alle browsere.

Brug en HTML5 hastighedstest (som på denne side)

Vi anbefaler at du bruger en HTML5 hastighedstest, som vores er. Resultaterne ved en HTML5 hastighedstest er 40% mere nøjagtige, end at teste din internethastighed i flash

hastighedstest

Ingen hastigshedstest er perfekt

Disse fem simple trin, vil til sammen give en hastighedstest det mest optimale udfald.