Bedste Antivirus

Mange Windows brugere mener det er unødvendigt, at betale for et antivirus program. Mange Macbook og Android brugere, mener faktisk slet ikke de har brug for nogen form for beskyttelse af deres enheder. Windows har den største brugerbase, hvorfor der selvfølgelig udvikles flest malwares of virus til dette. Men hvis man ingen beskyttelse har, er der også stor chance for at ende med en virus eller malware på Android og Macbook (OSX) enheder.

antivirus

Her på siden mener vi, at det er pengene værd at betale for et antivirus program til Windows, Android og Macbook. Der findes også enkelte gratis antivirus programmer, men vi synes ofte de mangler helt essentielle elementer for et antivirus program. Men på den anden side, synes vi heller ikke de dyreste antivirus programmer er de bedste, faktisk behøver man slet ikke bruge så mange penge.

Test af antivirus programmer

I denne artikel har vi testet de forskellige antivirus programmer ud fra nogle kriterier, vi selv har valgt. Vi har vægtet brugeroverflade, beskyttelse, ydelse og et par enkelte andre funktioner. Vi har i forbindelse med vores tests besvaret følgende spørgsmål: Er produktet intuitivt og brugervenligt? Hvor meget belaster en scanning computeren? Hvor god virusbeskyttelse har programmet egentligt?

Bedste antivirus til Windows 10

Vi har valgt at inddele antivirus programmer til Windows 10 i fire kategorier, hvor vi i hver kategori har fundet det bedste.

Billig antivirus til Windows 10

Hvis du mangler et antivirus, som bare skal have de mest basale funktioner: scanning og fjerne potentielle virus og malwares, så anbefaler vi Bitdefender: Antivirus Plus.

Kaspersky antivirus er de bedste mål på scanning efter malware og virus. Derudover får du i denne pakke også en masse ekstra funktioner med, bl.a. sikker surfing i internet browser, VPN-klient, optimal styring af ydelse Kaspersky bruger, f.eks. sættes ydelsen til Kaspersky ned, hvis du spiller eller redigerer film.

Standard antivirus til Windows 10

Et gennemsnitligt antivirus program til Windows 10 koster normalt mellem kr. 350 og 500 årligt. De har normalvis alle funktioner vi har beskrevet om Basic Windows 10 antivirus lige ovenover. Der er oftest tilført ekstra funktioner som forældre-kontrol, 2-vejs firewall og mange flere funktioner, som kan variere meget.

Som den bedste gennemsnitlige antivirus til Windows 10 har vi valgt Kaspersky med pakken ’Internet Security’ som koster omkring 250 kr. årligt. Valget er faldet på Kasperskys pakke på grund af deres ekstraordinære malware og virus scanner, som nok er den bedste på markedet. Man får også en masse nyttige ekstra funktioner med, i denne pakke. Den indeholder blandt andet sikker surfing på internettet, virtuelt tastatur, webcam beskyttelse, VPN-klient og mange flere funktioner.  

Bedste ‘premium’ antivirus til Windows 10

De allerbedste antivirus programmer er med i kategorien premium. Disse antivirus programmer er ofte meget mere end antivirus. De indeholder oftest også funktioner som filkryptering, online harddisk, password manager og blokering af reklamer.

Vores valg af bedste Premium Windows 10 antivirus, er faldet på Kaspersky med pakken ’Total Security’ som koster omkring 300 kr. årligt. Hvis du er typen der skal have det bedste af det bedste, bør du vælge denne pakke.

Bedste gratis antivirus til Windows 10

Gratis antivirus til Windows 10 er blevet langt bedre. Vores bud på den bedste gratis virusbeskyttelse har en rigtig god malware scanner. Vi anbefaler Kaspersky med deres gratis pakke, som den bedste gratis virusbeskyttelse. Der er funktioner som password manager og forældre kontrol, som ikke er med i pakken, men den er god til almindelig virusbeskyttelse.

Kaspersky bruger ikke meget krudt på, at promovere deres gratis version, men ifølge os er det en klar vinder. Den er brugervenlig og kræver ikke så meget ydelse af computeren. Der er meget få virus og malware der slipper igennem en scanning med Kaspersky, selvom det er den gratis version. Men forvent ikke andet end det yderst nødvendige, så skal du købe en af deres større pakker.

Antivirus til Mac

Uanset hvad Apples markedsføring siger, så kan man altså sagtens få virus og malware på en Mac. Mængden af malwares udviklet til Macs er faktisk steget enormt. Der kan findes gratis og betalte antivirusprogrammer til Mac.

Vi synes det bedste antivirus til en Mac er Kasperskys pakke ’Internet Security for Mac’ som koster 140 kr. årligt. Den kører i baggrunden uden det kan mærkes på ydelsen. Udover almindelige virusbeskyttelse og beskyttelse mod malware er der også andre gode funktioner. Der er bl.a. Forældrekontrol, en funktion som gør at hjemmesider ikke kan spore din internetaktivitet, mulighed for komplet nedlukning af webcam og meget mere. Hvis du er villig til at betale for et virusprogram til din Mac, så anbefaler vi Kaspersky med pakken Internet Security For Mac.

Android Antivirus Apps

Alle Android enheder, uanset om det er en Smartphone eller tablet, burde have et antivirus program installeret. Der kan findes en masse gratis muligheder i Play Store, men de har oftest mangler, når det kommer til helt essentielle funktioner.

Betalte versioner af Android antivirus koster mellem 75-150 kr. om året. Vi har valgt Bitdefender’s pakke ’Mobile Security’ som det bedste antivirus til Android som koster 90 kr. om året. Den indeholder mange nyttige funktioner, bl.a. fejlfri malware beskyttelse der bruger minimal ydelse af telefonen, funktioner til beskyttelse af privatliv. Bitdefender har også en gratis applikation til Android, den indeholder dog kun malware scanning.

5/5 - (21 votes)