Anmeldelse af IPVanish VPN

En USA baseret VPN udbyder, IPVanish, der blandt mange, mener at de er de bedste indenfor VPN. Dette udsagn kan vi godt lide at teste, så det har vi endnu engang gjort. Man kan hurtigt se, at de har et stykke software spækket med gode funktioner. Men kan de leve op til deres eget postulat, om at være de bedste?

I denne anmeldelse kommer vi med detaljerede information og kommenterer på deres postulat.

IPVanish VPN’s specifikationer

TUNNELING PROTOKOL:OpenVPN, SOCKS5 og flere
KRYPTERING:AES 256-bit
LOGGING:Ingen logging
LOKATIONER:60+ lande, 1000+ servere
SUPPORT:24/7 live chat & mail
BRUGERVENLIGHED:Acceptabel
NETFLIX:1/4 virkede
PRIS:$6.49/$8.99/$10.00
PLATFORME:Windows, Mac, iOS, Android, Routere og Linux

Baggrundsviden

IPVanish blev stiftet helt tilbage i 1999 under selskabet Mudhook Marketing (lokaliseret i USA, Florida). De har erobret en stor markedsandel og skabt sig et troværdigt navn.

Hastighed

Vi kørte et par hastighedstests fra tilfældige servere i IPVanish’s netværk. Vi kørte testene fra en 100/100 mbit forbindelse.

IPvanish hastighedstest

Som man kan se, er download hastigheden kun 17,3% under det oprindelige. Dette er et meget godt resultat og helt klar i toppen for mindste fald i download. Upload er derimod faldet ret drastisk. Det er bestemt ikke et prangende resultat, men alt i alt så er det omkring middel.

Applikation

IPVanish software

Deres software til desktop var nemt og ligetil at opsætte. Lige udover den påkrævede genstart, der skulle til. Men det skal trods alt kun gøre én gang. Efter installationen åbnede programmet, som er opbygget meget brugervenligt og intuitivt. I selve applikation er der rig mulighed for leg, der kan nemlig drejes og skrues i rigtig mange ting, grundet de mange gode funktioner det indeholder.

Det eneste negative ved deres software er, at der ingen instruktion er til opsætning af SOCKS5 proxy fra sin profil-side. Dette betyder dog ikke meget og de har lavet en guide til dette, på deres support side. Men eftersom dette er en af deres fokus-område de prøve at sælge på, bør det nok være gjort nemmere.

Sikkerhed og anonymitet

IPVanish har en no-logging politik, hvilket vil sige at de ikke logger og gemmer din internet-aktivitet. De skriver på deres hjemmeside, at de aldrig vil gemme nogen form for data eller information, hverken omkring enkelte VPN sessioner eller hvad din VPN-konto bliver brugt til generelt.

Derudover har IPVanish som så mange andre, brugt 256-bit AES kryptering. Dette er en af de stærkeste krypterings protokoller der er og derfor behøver du ikke bekymre dig om sikkerhed hos IPVanish.

Funktioner

Med IPVanish er torrent download (P2P) tilladt. De opfordrer rent faktisk til, at man bruger dem til formålet. Du kan desuden bruge din VPN konto, på fem forskellige enheder af gangen. Det normale i branchen er omkring tre enheder, hvorfor de scorer højt her.

Til dem der elsker streaming, gør IPVanish det også muligt at få adgang til den amerikanske Netflix og den amerikanske streaming-tjeneste Hulu og mange andre ting. Dog oplevede vi, at 2 ud af 4 servere ikke kunne omgå blokeringen fra Netflix. Vi vil nok anbefale NordVPN eller Windscribe, hvis du skal bruge VPN til at streame amerikansk indhold.

Andre observationer

IPVanish er ikke kompatibelt med TOR. TOR (The Orion Network) er brower der automatisk kryptere din trafik og informationer du deler på internettet. Den er meget brugt, af folk der sætter pris på privatlivet online, og derfor trækker det ned at IPVansih ikke er kompatibel med denne browser.

Den værste af dem alle: De kører falsk markedsføring angående deres “24/7” support. Den eneste måde at få kontakt til supporten er enten via mail eller support ticket. Jeg kontaktede dem to gange med almindelige spørgsmål og der gik henholdsvis 4 og 9 timer før jeg fik svar. En stor skuffelse, især når der markedsføres med 24/7 support.

Hvis man kigger efter reviews på IPVanish på nettet, kan der danne sig et meget ambivalent billede af dem. Vores overordnede billede er, at det er en god VPN udbyder. De har enkelte fejl og mangler, men kun noget som de mere erfarne VPN brugere vil lægge mærke til.

5/5 - (21 votes)
IPVanish VPN
 • 9/10
  Software - 9/10
 • 9.3/10
  Hastighed - 9.3/10
 • 10/10
  Understøttelse - 10/10
 • 10/10
  Sikkerhed og anonymitet - 10/10
 • 4/10
  Support - 4/10
8.5/10