Anmeldelse af Windscribe
Windscribe er en forholdsvis ny VPN udbyder med rødder i Canada. På deres hjemmeside skriver de, at de er “the best VPN on the market”. Men man ser allerede lige under dette, at de har en del færre servere end de andre VPN udbydere i toppen. Vi har testet dem fra A-Z, så du har alt den information du skal bruge, hvis du overveje at vælge denne VPN udbyder.
Indholdsfortegnelse
Funktioner og pris
Windscribe tilbyder en gratis version af deres produkt. Denne version er dog ret begrænset, sammenlignet med deres premium version. Du har i denne udgave adgang til servere i 11 lande og 10 GB data per måned. Der er ingen OpenVPN funktion i denne udgave, men den beskytter dig fra IP-leaks og den blokere også annoncer. P2P er ligeledes tilladt i den gratis version, men nok ikke så meget værd, eftersom man kun har 10 GB data.
Udover den gratis version har de to alternativer:
– En med månedlig betaling på 9$
– En med årlig betaling på 49$ (4,1$ pr. måned)
De tilbyder altså omkring 55% rabat, hvis man køber et år af gangen. Priserne minder meget om markedsgennemsnittet og er, hverken til den billige eller dyre side. Dog har mange af de store VPN udbydere en 3 års-plan, med større besparelser.
Når man går til betaling finder man hurtigt ud af, at der tilbydes betaling med Bitpay (til Bitcoin), PayPal, PaymentWall og de mest kendte kreditkort typer. Bitcoin er især populær blandt de gænge VPN forbrugere. Hvis du overvejer, at afprøve produktet har den en 3 dages ‘pengene retur’ på de betalte planer. Mange af de stor VPN udbydere, som CyberGhost tilbyder 30 dages pengene retur, derfor kan en 3 dages version af dette, virke en smule skrabet.
Windscribe: applikationer
En af de gode ting, hvor Windscribe slår de andre top VPN udbydere er antal enheder på samme konto. På Windscribe kan du forbinde ubegrænset antal enheder pr. konto.
Windscribe understøtter alle de gængse operativ systemer som: Windows, MacOS, iOS og Android. Derudover kan det også konfigureres til Linux og et par bestemte routere. De har også browser extensions til Chrome, Firefox og Opera. Deres browser extensions er dog blot https proxies, som langt fra giver samme sikkerhed som en VPN.
Sikkerhed og anonymitet
Windscribe er konkurrencedygtig målt på sikkerhed. De bruger, som de bedste i branchen, 256-bit AES kryptering, som er på militærniveau. De har også en firewall, som efter sigende skulle beskytte mode alle slags leak, alt fra DNS til IPv6 leaks. Denne firewall skulle ifølge Windscribe være et bedre alternativ til en kill switch, som alle andre VPN udbydere benytter sig af. Der er også et bredt udvalg af protokoller. Blandt andet OpenVPN IKEv2, SOCKS og Stealth (En TCP version der kører over OpenVPN).
Installation og brugerflade
Når du har købt et abonnement hos Windscribe, skal du have opsat klienten. Hele denne process er meget intuitiv og brugervenlig, de beskriver selv deres klient som minimalistisk, som vi kun kan give dem ret i.
Når man logger ind fra sin computer, ser klientet ud som billedet ovenfor viser. En smule kompakt, men stadig overskuelig at navigere rundt i og med de vigtigste funktion fremhævet og tydelige. I højre sider, kan man vælge serverlokation og efter valg af lokation, viser den alle de tilgængelige servere. Herefter klikker man connect og får tildelt en IP-adresse. Man kan ændre farvetema og andre funktioner som egentlig er overflødige i forhold til kerneproduktet.
Servere og hastigheder
Windscribe har et relativt lille udvalg af servere. De har 600 servere i lidt mere end 50 forskellige lande, og rigtig mange af disse servere er placeret i USA. Det er godt til dem der vil streame amerikansk netflix.
I forhold til hastighed gennem Windscribe, ligger de cirka i midten af alle de største. De er langsommere end CyberGhost og ExpressVPN, men overhaler udbydere som VPNUnlimited og SaferVPN.
Sikkerhed og anonymitet
Windscribe har hovedkvarter i Canada, en af “de fem øjne”-lande. Dette betyder, at du er rimelig disponeret overfor statslig overvågning fra andre lande. Men heldigvis har Windscribe en string no-logging politik, og derfor er der ikke så meget at overvåge.
Derudover har de også en rigtig stærk kryptering, så din internettrafik næsten er umulig at dekryptere. De har også erstattet kill-switch, med deres ‘firewall’ som vi ikke tør sige meget om. Windscribe mener selv, at deres firewall er et langt bedre alternativ end konkurrenternes kill-switch.
Kundeservice
Hvis du har brug for hjælp til opsætning af Windscribe eller andre problemer, har du et par muligheder. Du kan bruge deres hjemmeside, ved at klikke på fanen ‘support’. Eller du kan trykke på ‘Help!’ direkte i den applikation du bruger. Derudover har de også noget selv-hjælp, altså en masse guides til opsætning og besvarelse på de mest gængse problemstillinger.
I forhold til teknisk support anbefaler vi, at ‘submitte’ en support ticket. Du kan også bruge live-chat, men det er en robot du skriver med, som linker til guides ud fra de ord du skriver. Det virker kun til de gængse ting, derudover er den egentlig bare til irritation.
For at se Windscribes aktuelle tilbud – Klik her
Windscribe anmeldelse
- Software - 10/1010/10
- Hastighed - 10/1010/10
- Understøttelse - 7.1/107.1/10
- Sikkerhed og anonymitet - 10/1010/10
- Support - 6.9/106.9/10
No Comments