3 grunde til at e-learning er fremtiden

Online læringsplatforme bliver mere og mere populære. Der er ingen tvivl om, at også lock downs og hjemsendelser har fået gang i e-learningen, hvor mange virksomheder for eksempel har afholdt webinarer. For e-learning er en effektiv måde at ramme sit publikum, da man kan komme rigtig langt ud med sit indhold.

E-learning kan have mange formater, men typisk er det kreativt og interaktivt læringsindhold, der tilgås online. Det kan være alt fra quizzer til webinarer eller andre videoer. E-learning har mange fordele, så derfor giver vi her 3 gode grunde til, at e-learning er fremtidens læringsplatform.

Hvem kan hjælpe med mig e-learning

For dig der arbejder med læring, kan e-learning være et effektivt redskab at inddrage. Hvis du påtænker at få gang i projektet, kan du med fordel se dig om efter en E-learning Specialist, som har mange års erfaring i at designe og oprette platformene efter dine behov. Er du stadig ikke helt overbevist om, hvad e-learning kan og skal, så læs med her.

1. E-learning er fleksibelt

Man kan se e-learning som et fleksibelt klasseværelse – og nej det er ikke kun læring for børn, som e-learning kan bruges til. Når undervisningen flyttes online, kan langt flere være med, og derfor er e-learning mere fleksibel end fysisk undervisning i et klasseværelse, hvor der kan sidde omkring 30 mennesker.

E-learning behøver derudover ikke foregå på et specifikt tidspunkt. Da undervisningsmaterialet kan designes til at lægge tilgængeligt for publikummet hele tiden, så kan brugeren selv bestemme og planlægge, hvornår læringen finder sted. Er man for eksempel b-menneske kan det være en fordel, for så kan man lære om aftenen, og dermed kan undervisningen skræddersyes til brugerne.

2. E-learning er tidsbesparende   

En anden fordel ved e-learning er, at dine brugere kan spare tid i deres hverdag. Det skyldes, at undervisningen kan klares hjemmefra i stedet for, at man fysisk skal være tilstede et sted. På denne måde skal deltagerne for undervisningen ikke bruge tid og kræfter på at transportere sig hen til undervisningen. Det kan være en fordel for mange, da det kan være svært at få presset undervisningen ind i en travl hverdag. 

3. E-learning er sjovt og motiverer

Når man benytter et e-learning-værktøj, så er der mange muligheder for udfoldelse. Det behøver ikke være tavleundervisning eller skriftlige opgaver. Derfor kan man med e-learning lave undervisningsmateriale i mange læringsstile. Det gør undervisningen både sjov og anderledes end den traditionelle klasseundervisning, hvor læreren fortæller ved tavlen.  

Når man benytter en e-learning platform, vil undervisningen måske være inddelt i forskellige emner. På denne måde har eleven eller brugeren noget at vælge imellem, og det giver mulighed for selvbestemmelse. Det kan være en god idé at give mulighed for selvbestemmelse, da det ofte medfører mere motivation hos eleven.

Skal du i gang med e-learning?

Vi har nu beskrevet de fordele, som e-learning har for dig, som udbyder undervisning. Det kan være attraktivt for dig, at udvide din undervisningsplatform til et onlineformat, da du kan ramme en helt ny målgruppe, og dermed kan det også have økonomiske fordele.

Rate this post