Har du glemt at indberette årsrapport?

Hvad sker der egentlig, hvis du har glemt at indberette årsregnskab? Hvilke muligheder og alternative har man? Det kan du læse mere om og blive klogere på her. 

Hvad sker hvis man glemmer at indberette? 

Alle virksomheder er pligtige at indberette årsregnskab, det gælder også for enkeltpersonsvirksomheder. Det første der sker, hvis man glemmer at indberette inden den frist der er sat, er at man får bøder. Dette er forholdsvis dyre bøder der er svære at administrere for et lille selskab der måske stadig er i vækst. Derfor er det helt relevant at man husker at indberette til tiden. Men, når uheldet endelig er ude – hvad gør man så? 

En af de ting der kan ske hvis man glemmer at indberette årsrapporten rettidigt, er at selskabet kan tvangsopløses. Dette er den yderste konsekvens, efter man er blevet pålagt bøder for at overskride fristen for betaling. Hvis man skal tvangsopløse en virksomhed, så skal det ske med juridisk bistand. 

Hvad er tvangsopløsning? 

Tvangsopløsning er altså en ufrivillig opløsning af en virksomhed. Dette kan ske hvis man ikke har indberettet årsrapporten rettidigt, hvis den ikke har registreret sine legale ejere, ikke har anmeldt en revisor hvis virksomheden har revisionspligt eller hvis selskabet ikke har reageret på tabt eller udestående kapital. En tvangsopløsning er gerne ikke noget man ønsker, da det kan få potentielt ret store konsekvenser for virksomheden. Det fører til at ledelsen skal fratræde øjeblikkeligt og en tvangsopløsning kan skade en virksomheds omdømme i offentlighedens (og kunders) øjne. Der kan også være en del udgifter knyttet til tvangsopløsning i forbindelse med likvidation, der ikke er ønskelige. Derfor skal man som selskab gerne undgå at blive tvangsopløst, men hvis det alligevel sker, skal man have bistand. Inden man bliver sendt til tvangsopløsning, vil man få en rykker med en frist som skal overholdes før opløsningen skal være endelig. Læs mere om tvangsopløsning her.

Selskabet bliver sendt til tvangsopløsning ved skifteretten, og det er her den juridiske bistand kommer ind i billedet. Det er også vigtigt at notere sig at selskab kan genoptages, men da skal man have det med omdømme med i baghovedet. Der er en række betingelser et selskab skal opfylde for at kunne genoptages. Det er først og fremmest en frist på 3 måneder. Derefter er der en række trind man skal gennemgå, der kan kræve juridisk assistance. 

Det er selvfølgelig ikke godt at glemme at indberette årsrapporten, men det er altid en god ide at vide hvad man skal gøre hvis det sker, og man ikke har mulighed for at overholde fristen. 

Rate this post