Har studerende brug for en VPN-tjeneste?

Studerende bruger i dag internettet til næsten alting. Det vil være meget svært at komme igennem en universitetsuddannelse eller blot en gymnasieuddannelse uden at have en computer med internetadgang. Internettet har fået en fast plads i uddannelsessystemet, og det er kommet for at blive – endda blive endnu mere udbredt. Flere og flere systemer bliver tekniske og/eller får brug for adgang til internettet i fremtiden.

Men er man som studerende sikker på internettet hvis ikke man har en VPN? Vi lagrer alle sammen et hav af personlige information på internettet som virksomhederne bruger til at målrette sig sine produktioner mod os. Men det er ikke kun virksomheder som kan bruge din oplysninger til noget, for der findes også mennesker der forsøger at udnytte alle disse informationer til kriminalitet, hvilket man altså er mere udsat for, hvis ikke man har en VPN.

Studerende er storforbrugere af internettet

Et argument for, at man som studerende bør anskaffe sig en VPN, er at man bruger internettet til meget mere end den gennemsnitlige. Generationer som går gennem universitet og gymnasiet i skrivende stund er vokset op med IT og internettet, og derfor bruges internettet til næsten alt.

Hvad end det er Netflix, Lektier i Google Docs, eller søgen efter boliger til leje i den nye studie by, så bliver internettet brugt.  

Derfor kan det være en god idé at beskytte sig selv og sin færden på internettet med en VPN-tjeneste – også selvom at man ikke foretager sig noget ulovligt eller noget der skal skjules på internettet.

Hvad er en VPN-tjeneste?

Har man blot en almindelig internetforbindelse, så kan man altid spore din færden på internettet tilbage til din IP-adresse hvis altså man har teknisk nok snilde til det. Det er en stor åbning for kriminelle, selvom det sjældent sker, så er det altså muligt.

Har man en VPN tjeneste mellem dig og internettet er man beskyttet mod ikke bare kriminalitet, men man kan også skjule hvor man kobler på forbindelsen fra. Det kan være en fordel hvis man benytter diverse streaming-tjenester som f.eks. Netflix, hvor noget indhold er tildelt et specielt kontinent, og dermed ikke tilgængeligt herhjemme i Danmark.

Den eneste ulempe ved at have en VPN-forbindelse er, at det kan trække lidt på din internethastighed, hvilket kan være træls hvis du i forvejen har en langsom forbindelse.

Hvilken VPN-udbyder bør man vælge?

Der findes mange forskellige udbydere, og helt overordnet set så tilbyder du i essensen det samme. Det kan variere en smule, og nogle er nemmere at benytte end andre, men overordnet set så bør du kigge på prisen. ExpressVPN eller NordVPN er gode muligheder at kigge nærmere på.

Rate this post