Kend den gode VPN fra den mindre gode

Har du også fået lyst til at anskaffe dig en smart VPN-forbindelse, så du kan surfe anonymt på nettet? Det giver både frihed og sikkerhed. Ikke desto mindre bliver oplevelsen bedst, hvis du vælger en god forbindelse. Så er spørgsmålet bare, hvad du skal kigge efter.

Som du sikkert ved, er der et hav af gode grunde til at overveje en VPN-forbindelse: Det gør det langt sværere for hackere at opstøve dine data, det giver dig muligheden for at surfe totalt privat, og så kan du nyde Netflix og lignende streaming-tjenester, når du er udenlands.

Men hvad er lige den bedste VPN, og hvordan kender man den fra den mindre gode? Vi har kigget på nogle aspekter, som du bør være opmærksom på.

Den gode VPN er hurtig

Først og fremmest vil du sikre dig, at din VPN-forbindelse er hurtig. En hurtig VPN kan nemlig benyttes til alt fra surfing til streaming, uden at det går irriterende langsomt og hakkende. I dag vil de fleste gerne have en internetforbindelse, der er hurtig og gnidningsfri. Så det bør altså også være et krav til din VPN.

Den gode VPN virker på mange enheder

Ligesom de fleste af os gerne vil have hurtigt internet, vil vi også gerne kunne bruge nettet på mange forskellige devices. Derfor kan det være en god idé at sikre dig, at VPN-forbindelsen kan det. Bedst er det naturligvis, hvis den virker på samtlige enheder lige fra PC til Mac, Android og iPad.

Den gode VPN er topsikker

Én af grundene til, at du gerne vil have et Virtuelt Privat Netværk, er nok, at du gerne vil have en sikker forbindelse. Derfor er det selvfølgelig også afgørende, at du sørger for, at den valgte VPN faktisk er topsikker. Du finder imidlertid masser af VPN-forbindelser, som krypterer data på et militært sikkerhedsniveau. Her kan du altså godt føle dig tryg på nettet.

Undgå den mindre gode VPN

Hvad kendetegner så den mindre gode VPN? Jo, det er naturligvis de modsatte ting af dem, vi har været inde på ovenfor. En langsom forbindelse er næsten ikke til at holde ud, det er et stort minus, hvis du ikke kan benytte forbindelsen på alle enheder, og der er nærmest ingen mening med galskaben, hvis din VPN ikke er sikker.

Derudover kan det være en ulempe, hvis kundeservice og support kun er tilgængeligt på engelsk. Få streaming muligheder vil også være en ulempe for rigtig mange. Det kan også være en ulempe, hvis du kun kan vælge en enkelt type abonnement, fordi det så kan være sværere at ramme lige præcis dit behov til den rette pris. Disse ting kan du med fordel prøve at undgå, når du skal have fat i den gode – ja, helst den bedste – VPN.

5/5 - (1 vote)