Sikkerhedstips til Android smartphones

Med så mange personfølsomme oplysninger som din telefon indeholder, er der en god chance for at den ved mere om dig end din bedste ven gør. Derfor er den et oplagt mål for hackere. Du kan forebygge dette med de ultimative bedste sikkerhedstips til Android i denne artikel.

android sikkerhedstips

Udskyd IKKE opdateringer

Det mest overkommelige tip, tryk på opdater, hvis der er en opdatering klar. Selvom dette er en simpel ting, er den også meget vigtig. Opdateringer fra Android er andet end rettelse af fejl og vedligeholdelse, det sker også hvis der ordnes sikkerhedsfejl. Af den simple årsag bør du aldrig udskyde en opdatering.

Det samme gælder for alle dine applikation, den nemmeste vej for en hacker til din telefon er oftest applikationer der ikke er opdateret i længere perioder.

Den nemmeste måde, at sørge for at have en opdateret Android enhed er, at slå automatisk opdatering til, når du er på Wi-Fi. Dette gør du ved at gå ind på Google Play > Indstillinger > Generelt > Automatisk opdatering af apps.

Download kun apps fra Play Store

Downloading af apps udenom Play Store kan være risikabelt. Det er faktisk oftest denne vej, at malwares ender på smartphones – ved brug af uofficielle applikationer. Hvis du absolut skal bruge en app der ikke er på Play Store, så brug lige et par minutter på at researche det du downloader inden du sætter i gang.

Alle applikationer i Play Store har været igennem en screening og er alle gennemset, inden de bliver tilgængelige. Der er dog alligevel en sjælden gang i mellem sluppet en app ud på Play Store med malware, dog er disse oftest fjernet inden for få timer.

Minimer brug af offentlig Wi-Fi

Dette punkt er en af de vigtigste sikkerhedstips til Android, og alle andre enheder for den sags skyld. Vi laver ikke andet end at bruge internettet, på vores smartphones. Men det er ikke ligegyldigt, hvilket internet du bruger. Brug hellere mobilt internet, selvom forbindelsen måske ikke er helt så god.

Offentlig Wi-Fi’s er ekstremt disponeret overfor hacking, især de enheder der er koblet på internettet. En hacker har ikke langt vej til dine oplysninger, hvis hackeren sidder på samme internet.

Dette kan forhindres ved brug af VPN, som gør dit internet sikkert uanset hvad internet du bruger og hvornår du bruger det. Dog skal det være en pålidelig VPN og ikke en tilfældig gratis VPN. Hvis du ønsker en VPN, kan du læse vores guide over de bedste VPN til android. Hvis ikke du vil betale, men gerne vil have VPN, har vi fundet et par gratis VPN’er, som vi kan stå inden for.

Vær opmærksom på applikationernes beføjelser

Endnu en fordel ved, kun at download applikationer fra Play Store: Du kan se den enkelte applikations beføjelser inden installation. Brug et par sekunder, og sæt dig ind i, hvad du egentlig giver applikationer lov til at gøre på dine vegne.

Ønsker du at tjekke dine nuværende installerede applikationers beføjelser eller ændre dem, kan du gøre det forholdsvis nemt. Gå til Indstillinger > Applikationer > Vælg app > Tilladelser.

De væsentligste sikkerhedstips til Android

De fire ovenstående sikkerhedstips er efter vores overbevisning de mest relevante.

  • Udskyd ikke opdateringer
  • Download kun apps igennem Play Store (eller undersøg grundigt, hvad du downloader)
  • Minimer brug af offentlig Wi-Fi (Undgå så vidt som muligt)
  • Vær opmærksom på, hvad du giver dine applikationer lov til
5/5 - (24 votes)