Skjul din IP adresse (Gratis eller betalt)

Det er nemt at skjule sin IP adresse, hvis man har de rette værktøjer. Hvis du ønsker at skjule din IP adrsse for, at få adgang til geografisk begrænset indhold, omgå IP ban eller opnå anonymitet, så kan denne guide hjælpe.

I denne artikel vil vi gennemgå fem forskellige metoder, til at skjule sin IP adresse. Der vil både være gratis og betalte metoder.

5 måder til at skjule eller ændre din IP adresse

Vi gennemgår de 5 metoder der oftest er benyttet, til at skjule sin IP adresse. Der er både gratis og betalte metoder, hvor sidstnævnte selvfølgelig er det mest optimale.

1. Skjul din IP adresse med VPN – Hurtig og pålidelig

Den bedste og nemmeste vej til at skjule IP adresse, er at købe sig til en god VPN tjeneste. Gratis versionen virker også, men kan have en del ulemper.

VPN
Sådan skjuler en VPN din IP adresse

En VPN’s primære funktioner:

Tilbud hos NordVPN: Spar hele 75% lige nu! Klik her ✅

2. Brug en Proxy – langsommere end VPN

En proxy server er et smart lille stykke værktøj, der fungerer som en fiktiv bro mellem dig og den hjemmeside du ønsker at besøge. Du forbinder dig til en server og søger igennem denne, så det er egentlig den fysiske server der besøger hjemmesiden.

I forsimplet udgave: En proxy spejler dig, og lader forbindelsen kører igennem den (en ekstern fysisk server med anden IP adresse), hvorfor din IP adresse aldrig er i brug. Denne måde er ofte benyttet til at skjule IP adressen.

3. Skjul IP adresse med Tor Browser – gratis men skjuler kun IP adresse i browseren

Tor er er browser der er baseret på teknologien: The onion router. Det er en gratis browser, der kører din internetaktivitet igennem flere forskellige servere, inden du lander på hjemmeside du forsøger at tilgå.

Mellem alle disse forskellige servere krypteres din trafik alle gange, hvor det er umuligt for tredjeparter at se hvad du laver. Af denne årsag er Tor browser også kender for “the deep web”, som er en masse ulovlig aktivitet.

Skjul ip adresse Tor

Tor er ikke helt fejlfri, men klart en af de bedste gratis alternativer der findes til at skjule sin IP adresse.

4. Brug mobil netværk – langsom og ikke krypteret

En hurtig måde, at ændre IP adresse på: Brug mobilt netværk. Den kan ikke bruges til meget andet, end at den har en anderledes IP. Der er ingen sikkerhed eller anonymitet, da IP adressen fører tilbage til din egen enhed.

5. Brug offentlig Wi-Fi – Ikke særlig sikkert

Eftersom IP adresser ikke følger dig, kan du i princippet få en ny IP ved at bruge Wi-Fi på en café eller i toget. Dette er dog kun midlertidigt. Man bør være opmærksom på, at man er ekstremt disponeret overfor hackere, ved brug af offentlig Wi-Fi. Det er langt nemmere at få adgang til din enhed, hvis man sidder på netværk, derfor brugere hackere ofte offentlig Wi-Fi til at findes deres ofre.

Ved brug af en VPN, kan man opnå sikkerhed og kryptering af data. Dette gælder også på offentlige netværk. Du kan derfor sikkert surfe rundt på togets internet, så længe du har en VPN aktiveret.

Hvorfor skjule sin IP adresse?

Det er faktisk ret vigtigt, at de forkerte ikke får fat i din IP adresse. Med en IP adresse kan man fremskaffe en masse information, om personen der bruger denne. De fleste ønsker dog at skjule deres IP adresse, af andre årsager såsom ændring af lokation og at undgå ip banlysninger.

1. Skjule/ændre sin lokation for at undgå geografiske begrænsninger

Som nævnt ovenfor, fungerer din IP adresse faktisk som et vejnavn. Den fortæller, hvor information skal sendes til, hvilket man sagtens kan spore. Faktisk kan en IP adresse vise, hvilken by en person bor i, hvilken internetudbyder personen har og meget mere. Din IP adresse har følgende oplysninger i sig:

  • Land
  • By
  • Post nr.
  • Bredde- og højdegrader

Det er derfor ikke så fedt, hvis en hacker får fat i din IP adresse. Det kan bruges til mange ting, der ikke er positive.

2. Omgå IP begrænsninger

IP adressen er, som nævnt ovenfor, en ret præcis lokationsgenkender. Og du kan udfra din lokation være udelukket fra forskellige ydelser online, Netflix leverer f.eks. forskelligt indhold, alt efter hvilket land du befinder dig i.

Du kan eksempelvis skifte din IP adresse til en Amerikansk, så du kan se den Amerikanske Netflix med op til fire gange så meget indhold. Eller hvis din skole har blokeret Facebook, kan man også omgå dette.

3. Omgå IP banlysninger

Hvis man er blevet banlyst ud fra sin IP adresse på hjemmesider, i spil eller andet kan man omgå dette ved at skifte IP adresse. Her er en VPN mest optimal.

Vi anbefaler dog altid, til at man overholder regler og love. Derfor bør du kun omgå banlysninger, hvis du er blevet behandlet uretfærdig eller banlysningen er sket baseret på en misforståelse.

4. Opnå anonymitet på internettet

Skjul IP adresse for at opnå anonymitet på internettet, den primære årsag til, at folk ønsker at skjule deres IP adresse.

Mange forventer dog, at være forholdsvis anonyme når de surfer på internettet. Det er de ikke. Ikke længere. Der er masseovervågning fra staten. Virksomhederne overvåger også forbrugerne så meget, som de kan slippe afsted med. Derfor er det vigtigt at skjule sin IP adresse, hvis man altså går op i det digitale privatliv.

Opsummering

Det med at skjule sin IP adresse er første af mange steps, for at sikre sig selv og sine data. Den bedste måde, at gøre dette er med en VPN. Dette koster dog omkring 50 kr. pr. måned. Der er gratis alternativer til VPN, og til browsing anbefaler vi Tor browser.

Vi håber at denne artikel har hjulpet dig, med at finde din favorit metode til at skjule din IP adresse.

Del gerne med dit netværk, og kom endelig med forslag/feedback til forbering.

5/5 - (21 votes)